calor i colors

13.07.2022

platja amb gent prenent el sol

juliol

Sovint la vida està molt plena de totes les obligacions que hem d’atendre, de les responsabilitats que hem assolit i de les necessitats dels que ens envolten.

L’època estival és un temps de vacances, que tots necessitem per regenerar-nos després de tot l’any laboral ple d’aquestes responsabilitats que anomenàvem, i del fer frenètic que és el més habitual d’aquets temps que vivim.

Ens queda poc espai per escoltar-nos, si és que ens ho plantegem en algun moment, perquè el soroll extern i també l’intern (mental) no ens deixa massa espai per aquesta escolta.

Però regenerar-nos, descansar, relaxar-nos, no té el mateix significat per a tothom.

Aquí entra l’escolta d’un mateix.

Aquesta escolta queda relegada moltes vegades pel fet de seguir amb els automatismes del que fem cada any, o del que necessita la família, o si sempre vaig amb els amics..., i pràcticament els plans sorgeixen sense que jo hagi de decidir res.

La pràctica de l’escolta interna, des del silenci mental, des de l’observació emocional i les sensacions físiques, ens ajuda a entendre l’idioma del nostre propi organisme.

L’organisme té la seva pròpia saviesa que ens parla constantment, i del que no estem massa entrenats a escoltar.

El cos mai deixa de parlar-nos.

Un pensament desperta una emoció i l’emoció desperta reaccions en el físic.

El cos sap el que pensem, el que sentim, i ens dóna pistes, hem d’estar atents per saber-les veure.

Tots tenim eines i recursos per facilitar-nos aquesta escolta.

La Meditació, la MLC i contactar amb la Natura, són algunes de les que sempre m’acompanyen i m’ajuden a establir aquest diàleg per poder respondre amb cura d’allò que em fa estar en pau i coherent en les meves necessitats en cada moment.

Quines són les teves eines?

No t’oblidis de tú aquest juliol.

Escolta’t i permetre’t donar-te el temps i l’espai que necessitis per nodrir-te, regenerar-te i sentir que aquest any sí que et tens en compte.

Dona't el color que necessites aquestes vacances!!!