serenitat

01.11.2021

mar

Estat de quietud i pau que alimenta el meu esperit.

Castanyes i records a la vora del foc.

novembre

Qui no ha sentit serenitat en observar la calma del mar, el silenci, ple de sons, del bosc?

Allò que calma i aquieta la teva ment, et desvetlla una profunditat en el teu interior i et connecta amb un estat de pau i serenor que et transporta a una dimensió de més amplitud, comprensió, dolçor, alegria… Et fa estar en harmonia amb tu mateix i amb l’entorn.

Que n’és de volàtil aquest estat!!! Com una flama d’espelma que amb una lleugera brisa es pot apagar.

Tot i ser l’estat més anhelat, ens costa de mantenir aquesta serenitat i calma espiritual que ens ofereixen la qualitat d’una vida en pau.

Estem tant avesats al nostre món exterior, que, amb tant de brogit, soroll i distraccions, deixem d’estar connectats amb el nostre cor i ens deixem inundar per tot el que passa al nostre voltant. Així ens allunyem més i més del nostre fons i ens quedem a la superfície, on tot es mou i no s’aquieta mai…

La nostra superfície és com el mar, com els boscos o la terra sempre en constant moviment i ebullició. Una energia, de vegades devastadora, que necessita expansió, expressar tota la seva força. Tot i això, si podem observar més enllà d’aquest moviment de la superfície, podem sentir que l’impuls ve de darrera, ve d’una ferma seguretat, d’un estat d’aquietament i serenor que fa possible sostenir tot el moviment exterior.

Sense una base estable, segura, serena i confiada, no podem sostenir el moviment exterior propi ni dels que ens envolten. La seva mancança ens porta a una inestabilitat que ens engoliria cap el caos propi i del món.

No ens enganyem, tant se val el nostre estat exterior, o el que ens envolta. Tot i el soroll, preocupacions, reptes i contratemps que la vida ens ofereix, és la veritable serenor la que pot sostenir-me per no deixar-me portar i desconnectar-me de la meva essència.

Aquest mes camina serenament. Dona’t l’oportunitat i nodreix aquest estat, aquesta qualitat de l’ànima. Retroba-la a prop d’allò que harmonitza el teu interior…, la música, naturalesa, lectura, pintura, silenci, contemplació, pregària…

Acompanya’t, tot i el brogit exterior, pel teu estat de serenor i gaudeix de la pau del cor.