perdó

01.09.2021

flor a l'aire

És l’estat més profund de la benevolència el que em permet la mirada amorosa cap a mi mateixa i cap a tots els altres éssers.

Temps d'inicis i possibilitat de nous reptes i projectes.

setembre

Moltes vegades confonem acceptar amb perdonar, o fins i tot quan oblidem fets o accions que ens han ferit, ens sembla que ja hem perdonat…, però el sentiment que queda retingut en el nostre interior, si no hem aconseguit perdonar, és l’enfado, el ressentiment, l’ira continguda cap aquells que creiem que ens han ofès.

També moltes vegades aquests sentiments estan dirigits cap a nosaltres mateixos, per allò que no podem acceptar de nosaltres i ho jutgem com quelcom negatiu i que no volem reconèixer.

Tan se val si és cap un altre o cap a un mateix, aquests sentiments tòxics els guardem en les profunditats del nostre interior, adherits als nostres teixits, emmagatzemats en forma de bosses estanques d’una energia densa, que pots arribar a percebre en diferents parts del cos en forma de tensions,

bloqueigs, dolors intermitents, on queden instal·lats esperant el moment per poder-se obrir i buidar.

Sols una paraula, una acció que ens connecta directament amb el record que està guardat gelosament en aquestes bosses, fa que les nostres respostes i reaccions siguin desmesurades i fora de to, és així com podem sospitar que el perdó encara no és total…

El Perdó no sols ens ajuda a viure millor amb l’altre i amb l’entorn, sinó que el benefici més valuós és el de restablir la pau dins nostre. Això és quelcom que tots anhelem.

Restablir la pau, deixar anar ressentiments, odis, ràbia…, no sols ens dóna pau emocional sinó que repercuteix directament a la nostra salut, perquè no oblidem que el nostre cos sempre és el receptacle que ho recull tot, com un gran receptor que guarda tota la nostra història física, mental i emocional on tot queda registrat, i ell no ens menteix mai.

Estiguem atents a la seves reaccions i sensacions i així cada vegada estarem més en coherència i respecte cap a nosaltres mateixos.

Setembre, desprès del descans estival, iniciem curs escolar, crec que és un bon moment per deixar anar tots aquells sentiments que encara romanen per revisar i que no són saludables, i així començar lleugers i en pau aquest nou curs que s’obre i ens ofereix infinites possibilitats.

Et desitjo un bon inici de curs, ben lleugera i plena d’energia creativa, que et guiï cap a tot allò que vulguis assolir.