equanimitat

01.08.2021

fulla verda il·luminada

Cada gest, paraula o acció, em porta a un estat de presència.

Calor, estiu, desconnexió, mes de vacances per excel·lència.

agost

L’origen de la paraula ve del llatí, significa “imparcialitat”.

Quan estem en equilibri intern podem actuar amb Equanimitat davant de qualsevol circumstància, sigui positiva o negativa, desitjada o no.

L’Equanimitat és la virtut de prendre una acció o decisió de forma correcta i assertiva.

Lliure de judicis i condicionaments, és veure i viure la realitat tal com és, no com ens agradaria o desitjaríem que fos.

Per això, l’Equanimitat ens porta aquest estat de presència davant de les circumstàncies i ens fa estar estables i serens en les nostres reaccions per poder discernir allò que és el més adequat en cada moment.

No és una qualitat fàcil de mantenir, llevat que la nostra ment estigui molt entrenada a no interferir i avaluar amb condicionaments i judicis tot el que passa al nostre exterior i també en el nostre interior.

La pràctica del silenci de la ment, la meditació, és més que necessària per tenir una percepció cristal·lina de la realitat tal com és.

Els nostres desitjos, expectatives, aferraments, el nostre voler controlar-ho tot són obstacles per arribar a viure la qualitat de l’Equanimitat.

És per això que per arribar a establir un estat equànime, que s’esdevingui en un estat de calma i serenor davant de tots els ensurts i enmig de tots els estats emocionals, siguin interns o externs, et recomano mantenir la pràctica de la meditació, com un entrenament constant per assolir una ment estable i serena, on a través del discerniment, es manifestarà l’Equanimitat per prendre la resolució correcta per a cada acció, paraula o gest.

Et desitjo un bon estiu, practicant aquestes qualitats que mes a mes anem retrobant, i són els nostres brillants que es mantenen com a tresors amagats en el nostre interior, esperant que simplement retirem els vels que els mantenen ocults, per mostrar la seva veritable naturalesa de incommensurable bellesa i llum….que som.