esperança

01.06.2021

sortida de sol a la platja amb gent caminant

És l'energia de la nova albada en el meu dia a dia.

Mes de fogueres i renovació. Benvingut Solstici d'estiu!

juny

El dia neix i amb ell un món nou s'obre davant dels nostres ulls cada dia.

Les hores passen, immutables, deixant pas a la llum per després tornar a donar l'espai a la foscor, en un cicle i en un ritme constant i continu.

Tot té el seu ritme, el seu temps, els seu procés. Temps de maduració, de gestació, de cocció. No podem pretendre anar més ràpid perquè quelcom maduri abans.

Temps que ens hem de donar davant de cada acció, projecte, desig.

Cal esperar. Dóna el temps necessari perquè allò que esperem doni el fruit.

La paraula esperança, ve d'esperar, i "ança" significa acció, resultat de una acció o qualitat.

Aleshores podem dir que esperança és la qualitat d'esperar una acció abastable.

Aquí s'obre un nou repte davant de tots els valors i qualitats que anem esmentant cada mes.

L'esperança és la qualitat de respectar el ritme. Tot està gestat però necessita el seu temps de manifestació. Cal deixar que aquest temps sigui el necessari per cada gest, paraula o acció, sense voler anar precipitadament cap a res, és més, mantenir-nos serens i confiats en la qualitat d'esperar sabent que, com en la natura, tot segueix el seu tempo, sense que la mà de l'home pugui fer res per avançar l'esclat de la flor o la maduració del fruit...

El ritme és el secret, i cal l'esperança per respectar-lo i deixar que tot a la nostra vida arribi en el seu precís moment.

Més que mai, la necessitem, perquè en aquests temps que estem vivint, no ens podem permetre deixar de sentir i fer-la present, perquè tot això passarà i en sortirem reforçats!!!

Així, aquest mes et deixo amb l'esperança que tot és i arriba quan està prou madurat i nosaltres estem preparats per rebre allò que la vida gesta i ens ofereix a cada instant.